Login


Register | Recover Password
 

Despre asigurari RCA

Ce companii de asigurari incheie polite RCA ?

In Romania exista 11 companii de asigurare autorizate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa emita polite de asigurare RCA. Acestea sunt : ABC Asigurari, Allianz Tiriac, Ardaf, Asirom, Astra, CITY Insurance, Groupama Asigurari, Carpatica Asig, Generali Romania, Omniasig si Uniqa Asigurari .

Nu toate RCA-urile sunt la fel !!!

Aparent toate asigurarile RCA sunt la fel, dar totusi ar fi util sa tinem cont si de urmatoarele aspecte:

 • Acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde sunt diferite de la asigurator la asigurator – in conditiile in care intentionezi sa pleci in afara Romaniei cu masina ar trebui sa tii cont si de acest lucru in momentul in care optezi pentru un anumit asigurator.
 • Daca vrei sa iesi cu masina din tara, nu te grabi sa alegi un RCA doar din  considerente de pret si cel mai accesibil CASCO. O extindere CASCO in afara tarii te costa cel putin 30 Euro – . Dar daca ai RCA si CASCO la acelasi asigurator, polita CASCO se extinde gratuit in afara tarii iar tu beneficiezi de reduceri la incheierea lor la pachet, in plus la unii  asiguratori primesti discount si la incheierea unei polite de asigurare a locuintei.
 • Desi legea iti permite sa folosesti formularul de constatare amiabila de accident in anumite cazuri unii asiguratori cer si celui vinovat sa se prezinte la constatarea daunei.
 • Ar fi  bine sa tii cont si de numarul de centre de constatare daune si respectiv  unitati reparatoare cu care lucreaza asiguratorul la care vei incheia  polita RCA, in felul acesta ii faci viata mai usoara si celui pe care l-ai  lovit.
 • Unele companii iti ofera diverse bonusuri la alte produse daca ai si RCA la ei, asa ca daca intentionezi sa faci si alte asigurari, e bine sa iti alegi  RCA si in functie de acest lucru.

Ce trebuie sa stiu cand imi fac polita RCA ?

Inainte de a semna polita, verifica urmatoarele date:

 • Datele  de identificare ale masinii trebuie sa fie scrise corect. Fii atent la  seria de sasiu pentru ca aceasta este foarte lunga si se poate gresi la copiere. Aceasta serie este esentiala in caz de dauna.
 • Suma  inscrisa pe polita la rubrica prima de asigurare trebuie sa fie identica  cu cea de pe chitanta si cu cea platita. Daca exista diferente, e mai bine  sa nu inchei polita in acel loc.
 • Nu uita  de data de expirare a politei RCA. Verifica daca cel care iti vinde polita  ofera si un serviciu de avizare la expirare. Sigur iti va fi util!
 • Preturile  se schimba de la o luna la alta. Asa ca s-ar putea ca asiguratorul pe care il stiai cu pretul cel mai mic la RCA sa nu mai fie acelasi.
 • Daca  alegi sa inchei o polita pe 1 an, sigur vei economisi o suma importanta. Cauta pachetele care iti ofera RCA plus o alta polita cu discount. S-ar putea sa constati ca obtii un pret mai bun la RCA si inca ceva in plus.
 • Un  broker bun iti poate recomanda pachete de asigurari foarte avantajoase. Poti obtine reduceri la asigurarea de locuinta, bunuri si la CASCO daca ai incheiat polita RCA la aceeasi societate de asigurare.
 • O  polita RCA valabila contine polita in sine, inclusiv formularul  carteverde, vigneta si chitanta in cazul in care ai optat pentru plata cu numerar.
 • Si nu  in ultimul rand tine cont si de reputatia asiguratorului la care inchei polita RCA.
 • Vanzarea  politelor RCA la tarabe, in masini vechi sau in piete a fost interzisa. Iti recomandam sa nu cumperi RCA din astfel de locuri ca sa nu ai surprize  neplacute, pentru ca in caz de accident se poate confunda cu reputatia ta.

Ce daune despagubeste asigurarea RCA ?

Pe baza politei de asigurare RCA se despagubesc pagubele materiale si vatamarile corporale. Polita RCA nu este utila numai cand te intreaba politistul de ea. Din moment ce un accident usor poate aduce in medie facturi de service de peste 1000 Euro , polita RCA chiar te apara de plata unor daune foarte mari.

Asigurarea RCA iti ofera protectie impotriva daunelor provocate tertilor. Astfel indiferent daca lovesti o persoana, o masina aflata in trafic sau stationata, un gard sau un stalp,etc. pe baza unei polite de asigurare RCA valabile esti exonerat de la plata daunelor; aceasta responsabilitate fiind suportata in limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare de catre asiguratorul la care ai incheiat  polita RCA.

 

order nolvadex canada online order trimox canada online order zithromax canada online order amoxil canada online order cipro canada online order biaxin canada online order aldactone canada online order stromectol canada online order lexapro canada online order zyprexa canada online order motilium canada online order pristiq canada online order Tenormin canada online order estrace canada online order valtrex canada online order azelex canada online order Voltaren canada online order Nexium canada online order Buspar canada online order Keflex canada online order Lotrisone canada online order tofranil canada online order bactrim canada online order proscar canada online order zanaflex canada online order erythromycin canada online order doxycycline canada online order elavil canada online order augmentin canada online order lasix canada online